HOO i HOA potpisali ugovor s HUPS-om

Zagreb, 12. travnja 2016. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska olimpijska akademija (HOA) potpisali su 12. travnja 2016. godine u sjedištu HOO-a u Zagrebu Sporazum o međusobnoj suradnji s Hrvatskom udrugom profesionalnih sportaša (HUPS).

HOO i HOA ubuduće će razvijati partnerski odnos s HUPS-om, nevladinom, neprofitnom i nepolitičkom organizacijom osnovanom početkom 2015. godine. HUPS promiče i unapređuje status profesionalnih sportaša, a posebno vodi brigu o njihovim pravima.

IMG_7455

 

„Odlučili smo se za suradnju s HOO-om, jer se radi o krovnoj kući hrvatskog sporta, a time i sportaša koje mi zastupamo. Na koncu konca, imamo isti cilj, a to je poboljšanje uvjeta za hrvatske sportaše te boljitak sporta općenito“ rekao je predsjednik HUPS-a Marko Hrabar nakon potpisivanja Sporazuma.

„Uvjereni smo kako će suradnja s HUPS-om biti plodonosna i na korist hrvatskih profesionalnih sportaša. Rado ćemo ubuduće razmjenjivati stavove i mišljenja, a sve kako bismo se međusobno podržali u ostvarenju naših ciljeva“ izjavio je glavni tajnik HOO-a Josip Čop koji je u ime HOO-a potpisao Sporazum, dok je to u ime HOA-e učinio njezin ravnatelj Saša Ceraj. (hoo/msč)

Izvor: http://www.hoo.hr/hr/olimpizam/olimpijske-vijesti/3960-hoo-i-hoa-potpisali-ugovor-s-hups-om